06 44 15 55 59 info@leukwerkenwerkt.nl

ACT-meting

Analytical Competence Tool

ACT staat voor Analytical Competence Tool. Het is een online meetmethode die oog heeft voor de hele mens en richting geeft bij ontwikkelvragen. ACT gaat verder dan zichtbaar gedrag en cognitief denken, omdat de meting gebruik maakt van woorden in combinatie met uitvoerig geteste beelden. Door het gebruik van deze symchetypische beelden is de meting niet te beïnvloeden; de associatie met deze beelden is voor een ieder verschillend.

De meting laat je zien wie je echt bent en hoe dat jouw gedrag dagelijks beïnvloedt, jou soms beperkt of juist versterkt.

In 2017 maakte ik kennis met de ACT meting van myHBMcenter en heb ik de accreditaties behaald voor de ACT Individueel en de ACT Verdieping.

Zo werkt de ACT-meting

Het invullen van de meting kost ongeveer 15-25 min. Je krijgt een gedetailleerde rapportage van myHBMcenter, na een uitgebreid terugkoppelgesprek met mij, waarin vragen centraal staan als:

  • Welke kwaliteiten bezit ik van nature?
  • Welke kwaliteiten zijn aangeleerd?
  • Op welke manier neem ik beslissingen?
  • Hoe reageer ik onder druk?
  • Hoe komt het dat ik zo reageer?
  • Hoe kan ik meer energie halen uit mijn werk?
  • Welk gedrag staat dichtbij me en is al zichtbaar?
  • Welke competenties liggen in/zijn mijn ontwikkelpotentieel?

De ACT kijkt naar de totale mens.

Louis van Gaal: ‘Profvoetballers zijn unieke mensen, met hun specifieke voorkeuren en karakter. Ze zijn meer dan alleen voetballer. Ik bevraag mijn teamleden naar hun professionele voorkeuren, zoals: waar speel je het liefste? Wat is je sterkste been? Maar ik ben ook benieuwd naar hoe het thuis gaat.’

Ik heb Pieta en de ACT meting op 2 manieren mee mogen maken. Ik heb een Loopbaantraject gevolgd met een ACT meting en ik heb een van mijn medewerkers aangemeld voor een Loopbaantraject. Ik heb het als zeer prettig ervaren om de ACT meting zelf ingevuld te hebben. Ik was een beetje sceptisch over ‘een testje van 15 minuten’. Het resultaat was verbluffend. Het rapport was helder en ging over mij! Het traject heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en hierdoor blijf ik dichter bij mezelf. Pieta doet dit op een erg prettige wijze.

Erik de Groot

Zorgmanager, Zuidwester

In een persoonlijk gesprek heb ik van Pieta de terugkoppeling op de ACT meting ontvangen. Uit de meting kwam veel naar voren wat ik al wist. Er kwamen ook mooie aandachtspunten naar voren. Pieta heeft de ACT meting duidelijk toegelicht. Ik heb dit als zeer prettig ervaren. De rust in het gesprek en kundigheid van Pieta hebben ervoor gezorgd dat ik met de uitkomsten van de ACT meting een duidelijk beeld van mijzelf en inzicht in mijn aandachtspunten heb gekregen.

Fred van Elst

Ondernemer

Neem contact op!

9 + 2 =

PIETA Coaching & Advies | info@leukwerkenwerkt.nl | KvK 75885751

© 2022 - 2024 PIETA Coaching & Advies | Alle rechten voorbehouden

Website door Buro Kriebels

Pin It on Pinterest