06 44 15 55 59 info@leukwerkenwerkt.nl

Verzuim(preventie)

Verzuim (preventie)

Tijdens mijn loopbaan als re-integratie coach (spoor 2) heb ik ervaren hoe groot de impact van verzuim is voor zowel de werknemer als de werkgever. Er komt veel onzekerheid bij kijken, wettelijke verplichtingen en er zijn diverse partijen betrokken. Daarnaast zijn de kosten van verzuim hoog.

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is een bekende uitspraak. Dit geldt ook voor verzuim: investeren op verzuimpreventie, is beter dan genezen.

Voorkomen is beter dan genezen

Re-integratietrajecten (spoor 2) voer ik niet meer uit, maar met onderstaande voorbeelden tijdens kortdurend verzuim en gedurende het 1e ziektejaar ga ik graag aan de slag en denk constructief mee:

  • Een werknemer geeft aan veel werkdruk te ervaren en maakt dit bespreekbaar bij zijn/haar leidinggevende. Wordt dit een ziekmelding of wordt er verlof opgenomen om bij te tanken? Hoe verder vanaf hier?
  • Een ziekmelding neigt naar langer verzuim. Naast een interventie van de bedrijfsarts kan een aantal vertrouwelijke gesprekken de werknemer helpen om zijn/haar situatie helder te krijgen. Wat is er nodig? 
  • Tijdens het eerste ziektejaar, d.m.v. een loopbaantraject, onderzoeken waar winst zit voor de werknemer en zo mogelijk een tweede ziektejaar voorkomen.

Iedere verzuim situatie is anders. Hier genoemde voorbeelden van verzuim(preventie) gaan altijd in samenwerking met HR, eventueel casemanager verzuim, en gaan nooit in tegen het advies van de bedrijfsarts.

Neem contact op!

9 + 4 =

PIETA Coaching & Advies | info@leukwerkenwerkt.nl | KvK 75885751

© 2022 - 2024 PIETA Coaching & Advies | Alle rechten voorbehouden

Website door Buro Kriebels

Pin It on Pinterest