06 44 15 55 59 info@leukwerkenwerkt.nl

Op een zonnige vrijdag in september maakten wij als gezin een mooie boswandeling in Arnhem. De nazomerzon scheen heerlijk en de eerste tekenen van de herfst waren al zichtbaar. In het bos viel mijn oog op dit bankje. Een bankje met een plaatje met daarop met de tekst:

Ilta’s bankje
Hier floot ze, neuriede
en zong ze graag

Ik ging lekker op het bankje zitten, bekeek het plaatje van dichtbij en raakte nieuwsgierig naar Ilta. Hoe komt zo’n plaatje op een bankje? Wie zegt dit over Ilta? Zou Ilta nog leven en neuriën?

Wat zou er op jouw bankje staan?

Al snel stelde ik mezelf de vraag: Wat zou er op mijn bankje staan? Wat zou er op jouw bankje staan? En is datgene dat we graag zouden willen dat er op staat hetzelfde als men er op zou zetten?

Ik stel me zo voor dat Ilta bekend stond om haar neuriën en zingen, dat ze een mooie stem had, dat ze zich vrij voelde om deze te laten horen en dat ze anderen plezier bezorgde met haar stem….

Ik denk dat er op mijn bankje zou staan: Hier zat Pieta graag met een kopje heerlijke koffie, een goed boek en haar geliefden.

Is dit de tekst die ik op mijn bankje zou willen zien en zou men dat er ook op zetten? Ik leer gelijk een mooie les; Ik ga bewust tijd maken voor deze 3 liefdes; koffie (en een goed gevulde picknickmand), familie & vrienden, lezen.

Dit gaat wel heel erg over wat mij gelukkig maakt, ik wil ook iets nalaten aan een groter geheel. Het lijkt me fijn als er op zou staan: Hier zat Pieta graag met een kopje koffie en luisterde ze geïnteresseerd en meelevend naar de verhalen van voorbijgangers.

Wat zou jij op mijn bankje schrijven?

Zoals je ziet, ben ik er nog niet uit. Een leuke gedachte om eens bij stil te staan of aan je omgeving te vragen: Wat zou jij op mijn bankje schrijven?

Ik denk dat het goed is om zo nu en dan op een bankje in het bos te zitten en na te denken over de tekst op ‘jouw plaatje’, jouw legacy; Wat wil jij dat er over jou wordt gezegd?

Pin It on Pinterest